menu

Σχετικά με εμένα

The Redhead Cook είμαι εγώ, ο Ιάκωβος Απέργης.  Ένας κοκκινομάλλης μάγειρας που αγαπώ το καλό φαγητό, τη ζωή, τους θετικούς ανθρώπους και φυσικά την οικογένειά μου.

Γεννημένος την ημέρα του έρωτα - ρομαντικός, ευαίσθητος, πεισματάρης, ταξιδιάρης, ασταμάτητος πολυλογάς, με μεγάλη δόση τρέλας και χιούμορ - μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ οικογένειας,  δουλειάς και εθελοντισμού. Ζω στη Νίκαια με τη γυναίκα, τα δυο παιδιά μας και το σκύλο μας.  Στηρίζω και πιστεύω πολύ στο θεσμό του εθελοντισμού, καθώς προσφέρω με ιδιαίτερη χαρά τις υπηρεσίες μου στο "Χαμόγελο του Παιδιού" μαγειρεύοντας για τα παιδιά σε ένα από τα σπίτια τους, αλλά και σε άλλες όμορφες δράσεις του.

Ως μοναχοπαίδι και καλοφαγάς, είχα ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα μου και στις δυο μου γιαγιάδες, που είχαν καταγωγή από την Σπάρτη και την Πόλη.  Περικυκλωμένος από πολλές διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές, νομίζω γεννήθηκα για να βρίσκομαι σε μια κουζίνα, είτε τρώγοντας είτε μαγειρεύοντας. 
Ο πρώτος όμως άνθρωπος που με έβαλε στην κουζίνα να μαγειρέψω κανονικό γεύμα, ήταν ο παππούς μου. Φούρναρης στο επάγγελμα και μερακλής μεγάλος. Φτιάξαμε αυγά με παστουρμά και καναδέζικη πίτσα με πεπερόνι - συνταγές που θα γράψω σύντομα στο blog και στη σελίδα μου στο facebook - και τις έμαθε ο ίδιος τα χρόνια που έζησε ως μετανάστης στον Καναδά.

Όταν τελείωσα το σχολείο, σπούδασα στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και κατόπιν πήρα το πτυχίο μαγειρικής.  Στις αρχές της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, είχα την χαρά και την τύχη να συνεργαστώ με τον Γιώργο Τσελεμεντέ στην Κουζίνα των κρύων πιάτων στα τότε καφεστιατόρια ΝΕΟΝ.  Εργαζόμουν αρχικά εκεί ως καφετζής. Σε ένα ρεπό μου και με αφορμή τα έξτρα χρήματα που χρειαζόμουν, ώστε να αγοράσω δώρο στην τότε κοπέλα μου, ζήτησα να δουλέψω στην κουζίνα με τον κο Τσελεμεντέ για να συμπληρώσω τα χρήματα που χρειαζόμουν.  Και έτσι ξεκίνησε το μαγειρικό μου ταξίδι. 

Στη συνέχεια μαγείρεψα σε διάφορα εστιατόρια και αλυσίδες καταστημάτων εστίασης καθώς και σε μεγάλα Super Markets. Τον τελευταίο χρόνο είμαι μέλος της Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Το 2003 ήταν μια χρονιά σημαδιακή.  Έχασα τη μητέρα μου μετά από πολυετές πρόβλημα υγείας.  Λόγω του προβλήματος αυτού, ζήσαμε πολλά χρόνια μέσα στα νοσοκομεία, στις ψυχρές αίθουσες, με πεσμένη ψυχολογία όπου καθημερινά σερβίρονταν άγευστο, χωρίς έμπνευση φαγητό... Συνήθιζα να ακούω τη μητέρα μου αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς να παραπονιούνται για την ποιότητά του. Έβλεπα πως την ώρα που έφερναν οι τραπεζοκόμες τα γεύματα, και κανονικά θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη στιγμή, ήταν για εκείνους μια απογοήτευση. Υποσχέθηκα να το αλλάξω αυτό! Έκανα αμέσως αίτηση και το γνωστό σύμπαν συνωμότησε ώστε να βρεθώ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (Τζάνειο) όπου εργάζομαι έως και σήμερα ως Υπεύθυνος Μαγειρείου.

Στην κουζίνα του Τζάνειου προσπαθούμε με τους συναδέλφους μου και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, παρόλες τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, δημιουργώντας γεύματα ευφάνταστα, καλομαγειρεμένα και γευστικά, όπως στα gourmet εστιατόρια, και βάσει πάντα των διατροφικών οδηγιών κάθε πάθησης. Όταν δεχόμαστε συγχαρητήρια από τους ασθενείς και τους γιατρούς για τα μπιφτέκια ψαριού και τα ρεβίθια φάβα, καμαρώνουμε σαν μικρά παιδιά.

Το πάθος μου για επικοινωνία και η ανάγκη μου να μοιράζομαι, με οδήγησαν να φτιάξω αυτό το blog  αλλά και αυτή τη σελίδα στο facebook για να συγκεντρώσω και να μοιραστώ όλες εκείνες τις συνταγές που έχω μαγειρέψει, έχω εμπνευστεί, έχω διδαχθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το όνομα το βρήκα αναζητώντας το σε στοιχεία που να με χαρακτηρίζουν. Ήταν δύσκολο γιατί έχω πολλά!  Διάλεξα όμως δύο: τα κόκκινα μου μαλλιά και τη μαγειρική μου ιδιότητα. Έτσι προέκυψε το The Redhead Cook. Ξέρω πως έχω ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μου για να βελτιωθώ στο…. blogging και στη φωτογραφία, όμως έχω πολύ όρεξη για να μάθω.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια συνταγή μου, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με το μπιφτέκι ψαριού,  τα εύκολα και γρήγορα τρουφάκια, τη γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου για κάθε διευκρίνιση, απορία ή πρόταση που έχετε, είτε μέσω email: apergisi@yahoo.gr ή μέσω της σελίδας μου στο facebook .







1 σχόλιο:

  1. Ειδα ενα πληθος αρθρων με οσα καταφερνεις... εντυπωσιαστηκα οπως πολλοι αλλα ποτε δεν σκεφτηκα οτι το μικρο αγορι της Αφροδιτης ο Ακης και ο Ιάκωβος Απέργης ειναι το ιδιο προσωπο ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ!Εχοντας ομως για αδελφη την Ντεπη εκτος απο καλοκουρεμενη λυνεις και την αγνοια σου . Αν οι μανες κοιτουν απο ψηλα η δικη σου θα ειναι πολυ υπερηφανη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή